Springgedrag van beren

Niet gecastreerde mannelijke varkens kunnen op enig moment onstuimig, sexueel of zelfs agressief gedrag gaan vertonen. Dit gedrag kan het welzijn of de gezondheid van de dieren negatief beïnvloeden. Het is echter een natuurlijk proces om de rangorde in een toom te bepalen.

Onderzoek in het programma ‘Boars heading for 2018’ heeft aangetoond dat het gedrag van beren uiterst complex is. Veel factoren kunnen van invloed zijn en onrust onder beren veroorzaken. Een praktijkproef op 70 varkensbedrijven geeft veel informatie over het gedrag van de beren en brengt de uitdagingen en oplossingen steeds beter in beeld.
Gedetailleerde informatie is rechtstreeks verkrijgbaar bij de onderzoeker.

Voor het (Engelstalige) onderzoeksrapport en de contactgegevens van de onderzoeker klik hier.