De ene consument is de andere niet

Consumentenonderzoek was een van de belangrijke pijlers in het 5-jarig onderzoeksprogramma ‘Boars heading for 2018’. Uiteindelijk gaat het bij alle veranderingen in de varkensvleessector om het cruciale punt van consumentenwaardering. De twee uitgevoerde consumentenonderzoeken gaven een verrassende uitslag.

De waardering van consumenten voor berenvlees laat enorme verschillen zien. Daar waar de ene consument het vlees volledig afwijst, waardeert een andere het met de hoogst mogelijke score. De een vergelijkt de geur met een (vieze) kunstmatige vettige lucht. De ander vindt het vlees ruiken naar de (lekkere) geur van vers brood.

Gedetailleerde informatie is rechtstreeks verkrijgbaar bij de onderzoeker. Voor het (Engelstalige) onderzoeksrapport en de contactgegevens van de onderzoeker klik hier.