Beren op weg in Europa

Veel Europese landen nemen maatregelen om het aantal castraties van mannelijke varkens te verminderen. Zuid- en Oost-Europese landen zijn het meest terughoudend. Met uitzondering van Spanje waar een groot deel van de varkens niet wordt gecastreerd. 


Het onderzoeksprogramma ‘Boars heading for 2018’ vroeg aan partijen in de Europese varkensvleesketens hun mening. Meer dan 80% van de ondervraagden waren ervan overtuigd dat sprake is van een onomkeerbaar proces. Als grootste uitdagingen werden marktacceptatie en een betrouwbare detectiemethode voor berengeur genoemd. 
In Europa is inmiddels een Europese taskforce ingesteld die het proces in Europa gaat ondersteunen. 
Kennis en ervaringen worden uitgewisseld en aanvullend onderzoek wordt uitgevoerd. 

Gedetailleerde informatie is rechtstreeks verkrijgbaar bij de onderzoeker.

Voor het (Engelstalige) onderzoeksrapport en de contactgegevens van de onderzoeker klik hier.