Financiële steun voor Boars 2018

De werkgroep ‘stoppen met castreren’ gaat verder als ‘Boars 2018’. Ze krijgt daarvoor financiële middelen van verschillende partijen. De werkgroep zorgt onder andere voor inbreng in de Europese expertgroep over non-castratie.

Uit Nederlands onderzoek blijkt dat beren houden kan. De werkgroep Boars 2018 brengt de Nederlandse kennis en ervaring in in de Europese expertgroep. Op 14 november 2013 werd bekend gemaakt dat het Verenigde Varkenshouderij Platform (LTO/NVV), ministerie van Economische Zaken en het Productschap Vee en Vlees dat financieel mogelijk gaan maken. Bedragen zijn nog niet genoemd.

‘Als een zendingswerker het woord verkondigen’, vatte werkgroepvoorzitter Annechien Ten Have de Nederlandse inbreng in de Expertgroep samen. In verschillende lidstaten is wel wat beweging, maar marktacceptatie wordt gezien als het grootste knelpunt. ‘Daar beweging in krijgen is de grootste uitdaging voor de komende jaren.’

Lees het hele bericht in Nieuwe Oogst.Nu dd 15 novemer 2013.