Compliment van overheid voor Nederlandse varkenssector

Henri KoolTijdens de bijeenkomst Beren vijf jaar onderweg op 14 november 2013 in Utrecht,  ontving de Nederlandse varkensvleessector de felicitaties van de staatssecretaris van Economische Zaken.

De varkensvleessector werd gecomplimenteerd met het resultaat dat ruim 50% van de mannelijke varkens in Nederland niet meer wordt gecastreerd. Voor de Nederlandse consument is de doelstelling van de Verklaring van Noordwijk al begin 2014 bereikt. Een jaar eerder dan de doelstelling.  De felicitaties werden overgebracht door Henri Kool, directeur Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn van het ministerie van Economische zaken.

“Maar we zijn er nog niet,” aldus Kool. ,”Er ligt een belangrijke opgave en uitdaging in Europa. Vanuit de overheid ondersteunen we de ambitie om in Europa in 2018 te stoppen met castreren van varkens ondersteunen.”  Lees hier de volledige toespraak