Franse varkenshouders positief over niet castreren

59626.pdfSinds een jaar mogen varkenshouders beren leveren aan de Franse varkenscoöperatie Cooperl. Na een succesvolle proef van een jaar zijn de varkenshouders positief en zijn afnemers tevreden.

Volgens Cooperl willen deze boeren niet terug naar castreren.  Het bespaart varkenshouders veel en onaantrekkelijk werk en het varken brengt meer op. Een praktijkproef met een vaccin (immunocastratie)  verliep niet naar tevredenheid en bracht kosten met zich mee.

Marktacceptatie nodig

Volgens Cooperl is marktacceptatie noodzakelijk. Het bedrijf levert vlees van niet gecastreerde varkens aan de UK. Varkenshouders die produceren voor de hammen-markt staan nog niet te dringen om te stoppen, omdat de markt het vlees niet accepteert.

Lees meer in het artikel uit Boerderij van 17 oktober 2013.