Programma bijeenkomst Houden van Beren op 12 november 2013

annechien in de afdeling ccs okt 09De Stuurgroep van het project Stoppen met castreren van beerbiggen organiseert op 12 november a.s. vanaf 13.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst ´Houden van Beren: Succes- en risicofactoren´ op een rij in Zaal Verploegen te Wijchen.

Voor erfbetreders en vakpers

Deze bijeenkomst is bedoeld voor dierenartsen, voorlichters van mengvoerbedrijven, bedrijfsadviseurs, overige erfbetreders en vakjournalisten.

Delen van kennis en ervaringen

Het Nederlandse project ‘stoppen met castreren van beerbiggen’ is gestart in 2009. In de afgelopen vijf jaren is veel onderzoek verricht en kennis opgedaan. Eén van de belangrijkste aandachtsgebieden bij het niet meer castreren van beerbiggen, is het op de juiste wijze houden van beren. Beren vertonen een ander gedrag dan borgen en gelten. Varkenshouders die stoppen met castreren moeten hiermee leren omgaan en een aantal managementmaatregelen nemen. Hoewel niet alle knelpunten zijn opgelost en er nog vragen open zijn, hebben varkenshouders, adviseurs van varkenshouders en onderzoekers veel praktijkervaring opgedaan met het houden van beren.

Succes- en risicofactoren

Centraal staat de presentatie van de resultaten van recent afgesloten onderzoek op 70 praktijkbedrijven naar de succes- en risicofactoren van het houden van beren.

Programma

Klik hier voor het volledige programma.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden per mail aan beleid@pve.nl onder vermelding van uw naam, bedrijfsnaam en aantal personen.

Routebeschrijving

Voor routebeschrijving naar Zaal Verploegen verwijzen wij u naar de site.