Belgische samenwerking om te stoppen met castreren

_DSC8387Vertegenwoordigers van de Belgische Boerenbond, het Algemeen Boeren Syndicaat en de organisaties Bemefa, Fevia, Febrex Fenavian en Comos hebben een akkoord ondertekend om de doelstelling om in 2018 te stoppen met castreren te realiseren. Het akkoord is tot stand gekomen in overleg met de Belgische dierenrechtenorganisatie Gaia.
Het akkoord noemt ook een aantal knelpunten  waaraan moet worden gewerkt om uiteindelijk het doel te kunnen bereiken. In samenwerking en overleg  met de Belgische overheid (het ministerie van Landbouw- en Visseronderzoek) wordt een demo-project opgestart en worden de mogelijkheden van financiële ondersteuning bekeken. Belangrijke aandachtspunten van de werkgroep die voor het project is opgericht, zijn het management van beren en detectie van berengeur.