Studentendag: houden van beren

logoOp 4 juni 2013 organiseert VarkensNET samen met ForFarmers Hendrix in Lochem een bijeenkomst ‘Ondernemen met ballen’ voor studenten HBO en WO varkenshouderij. Tijdens deze studiedag krijgen studenten voorlichting over alle aspecten van het houden van beren. Naast ForFarmers Hendrix werken ABAB, VION en onderzoekers van Wageningen UR mee aan het programma.

Alles over houden van beren

Steeds meer vleesvarkenshouders houden beren. Dit kan veranderingen in de bedrijfsvoering met zich meebrengen. Wat heeft een beer nodig aan voedingsstoffen? Wat betekent het voor de groei en voederconversie? Wat wordt de afleverstrategie en wat zijn de financiële resultaten? Hoe kan de varkenshouder omgaan met mogelijk ander gedrag van de varkens?  Allemaal vragen die varkenshouders in de praktijk tegen komen. Tijdens deze leerbijeenkomst krijgen de studenten informatie en waar mogelijk antwoorden op deze vragen.

Herhaling succesvolle bijeenkomst

In januari 2013 organiseerde Varkensnet al een informatiebijeenkomst voor studenten varkenshouderij uit het MBO. Deze dag was zo succesvol, dat de bijeenkomst nog een keer wordt gehouden, nu voor studenten uit het HBO en WO. Ook MBO’ers die de vorige dag gemist hebben zijn van harte welkom. Voor studenten en hun begeleidende docenten is deelname aan deze dag gratis.

Aanmelden

Aanmelden kan via de site van Varkensnet.