Bijeenkomst Wroeten met VarkensNET: “Ondernemen met ballen” op uitgesteld

De overstap van het houden van borgen naar het houden van beren vraagt om veranderingen in de bedrijfsvoering. Gedurende uw werkzaamheden als adviseur in de varkenshouderij, krijgt u steeds meer vragen over het houden van beren. Tijdens de bijeenkomst Wroeten met VarkensNET: “Ondernemen met ballen” leert u meer en gaat u het gesprek aan met collega’s over de gevolgen van beren houden.

Steeds meer varkenshouders houden beren. Voor vleesvarkenshouders betekent dit een aanpassing in bedrijfsmanagement. Wat heeft een beer nodig aan voedingsstoffen? Wat betekent het voor de groei en voederconversie? Wat wordt mijn afleverstrategie en wat zijn de financiële resultaten? Hoe kan ik ongewenst gedrag bij beren, zoals springgedrag, verminderen. Allemaal vragen die u tegen komt in de praktijk, waarop u tijdens deze leerbijeenkomst antwoorden krijgt.

Juist omdat u als adviseur steeds meer van dit soort vragen krijgt , organiseert VarkensNET samen met Wageningen UR, VION, TOPIGS Research Center IPG en ABAB een informatieve en inspirerende bijeenkomst speciaal voor u als adviseur / erfbezoeker. Door deel te nemen aan de bijeenkomst krijgt u handvatten mee om succesvol te adviseren over het inrichten van het management op varkensbedrijven om beren te kunnen houden en optimaal resultaat te behalen. De volgende onderwerpen komen onder andere aan de orde:

  • Fokkerij;
  • Voeding;
  • Berengedrag;
  • Detectie van berengeur;
  • Afleverstrategie;
  • Economische afwegingen;

U kunt deelnemen aan de Wroeten met VarkensNET “Ondernemen met ballen” op:

 

28 November 2012

13.30-17.30 uur

Zaal Verploegen

Woeziksestraat 100

6604 CM Wijchen

 

Kijk voor meer informatie op Varkensnet.