Report ‘Maatregelen die het ongewenst gedrag van beren verminderen’

Maatregelen die het ongewenst gedrag van beren verminderen

December 2012, H.M. Vermeer, N.C.P.M.M. Dirx-Kuijken, H.W.J. Houwers, C.M.C. van der Peet-Schwering

Niet gecastreerde mannelijke varkens vertonen meer seksueel gedrag en agressie dan de gecastreerde borgen. Dit leidt tot meer huidschrammen en kreupelheid. Verschillende maatregelen zijn onderzocht om dit ongewenste gedrag te verminderen. Tot nu toe hebben alleen een extra voerbak en een dummy tot resultaat geleid.

Reducing male finishing pig behaviour by management measures

December 2012, H.M. Vermeer, N.C.P.M.M. Dirx-Kuijken, H.W.J. Houwers, C.M.C. van der Peet-Schwering

To reduce sexual behaviour and aggression in non-castrated male pigs measures were compared. Extra feeders and an obstacle in the pen reduced skin lesions and lameness. Read the English summary in the report